Съществува постоянен спор относно това дали гей баровете представляват заплаха за гей отношенията. Идеята тук е, че продължавайки да посещават тези барове и клубове, двойките увеличават своята уязвимост към множество проблеми, свързани с нарушена преценка, изпращане на грешни съобщения за връзката и подбуждане на ревност. От друга страна, гей обществото в голяма част от историята е съществувало само в сенките на нощния живот.

И така, какви са последиците от двете условия? Естествено, екстремните случаи на излизане или обратното са вероятно нездравословни. Трябва ли обаче да приемем, че от време на време посещаването на барове е лошо за отношенията като общо правило?

Изпращаме грешни сигнали

Според много терапевти, една от основни грешки, които повечето гей двойки допускат, е да продължават да посещават тези заведения. Наред с други проблеми, които честото посещение на барове може да представи на двойките, един от основните им аргументи е, че изпраща съобщение до другите, че единият или и двамата членове в двойката са неудовлетворени от връзката си.

Проблемът с тази идея е, че тя представя остаряла гледна точка за нощния живот. Преди основната функция на нощния гей живот се движеше от мотива за срещи и бърз секс. Съвременната ситуация обаче разкрива, че изпълнява много по-обширна функция.

Тези нощни заведения се превърнаха в място, където момчета могат да ходят на танци, където групи гей мъже могат да излизат като приятели и да пият коктейли и мартинита. Този нощен живот предлага места за забавление и творчество, като караоке, латино, текила вечери, които насърчават социалното сближаване и чувството за общност. Да, те все още служат като място, където гейовете могат да намерят мъж, с когото да се приберат у дома, но това вече не е основната функция на тези заведения.

Идеята за изпращане на смесени сигнали също е ситуация за всеки отделен случай, специфична за връзката. По-конкретно, начинът, по който двойката действа в реалния свят, в идеалния случай трябва да приеме същата форма, каквато си взаимодейства в барове. Уважението, което те проявяват един към друг в нощното заведение, трябва да бъде отражение на уважението, което изпитват един към друг във всички други сфери на живота. Освен ако не приемем, че двамата имат проблеми в отношенията, неразумно е да се предполага, че тяхното държание ще се промени в клуба.

Търсенето на внимание

Друг аргумент срещу посещаването на гей барове като двойка, е идеята, че това създава място за поведение, търсещо внимание, което води до конкуренция, която може да навреди на връзката. Тези терапевти предполагат, че в барове двойките са по-склонни да бъдат фокусирани върху вниманието, което получават от други мъже в бара, настройвайки и двамата мъже във връзката за потенциален конфликт.

Въпреки че тази ситуация определено е възможна, това не е толкова често срещано в зрелите връзки. Ако някои са в ранните етапи на връзката, тази ситуация е по-вероятно да се реализира не защото хората се незрели, а защото са неопитни в гей връзките.

Нарушена преценка и небрежност

Третата причина, е фактът, че при употребата на алкохол може да възникне нарушена преценка и това може да доведе до ненужен конфликт между двамата. Тревожно и обезпокоително е колко може да се промени поведението на човек, когато е замесен алкохол. 

Ревност

Посещението на такива нощни заведения увеличава възможността за потенциална ревност. Но това е въпрос на взаимоотношения и индивидуална зрялост и може да бъде избегнато. Освен това една двойка може да изпрати колективно послание в този тип обстановка, показвайки на другите, че са тук, за да си прекарат добре.

Rate this post
Категории: Без категория

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *