Твърде много млади хора започват професионалния си живот без представа как да се обличат стилно. Това трябва да се промени. Младите хора са бъдещите лидери на обществото, а стилното облекло е първата стъпка към това да станете професионалист. Обаче… дрехите не правят човек. Носенето на подходящи дрехи може да даде на млад човек ценни секунди, за да потвърди позицията си и да повлияе на други хора. Млад адвокат, съветник, медицински специалист или мениджър трябва да разберат това. Днес ще разгледаме 9 полезни съвета, които ще позволят на мъжа да се облича стилно.

Важно е да се отбележи, че си струва да обърнете внимание на облеклото, когато сте млади, дори ако работите в район, където не се спазват строги правила за облекло. Изгладените, чисти и добре облечени дрехи, където и да се намирате, насърчават другите да ви вземат по-сериозно.

Съвет номер 1. Не забравяйте за обувките

Основата на стилните дрехи са добрите обувки. Традиционната идея, че човек може да бъде съден по обувките му, е актуална и днес. Ако никога не сте притежавали чифт добри обувки, дръпнете се и се пригответе да платите солидна сума за качествени класически обувки. Може да сте шокирани от цената на добрите обувки, но качеството и комфортът ще донесат дивиденти в бъдеще. Един добър чифт обувки ще ви издържи с години и ще запази външния си вид, може би само ще загуби блясъка си. Висококачествените кожени обувки не са лукс за особено богатите хора, те са задължителни за всеки човек.

Съвет номер 2. Облечете се, за да изглеждате по-стари

Как ще се обличате зависи от това как ви възприемат. Ако все още носите дрехи, напомнящи „студентските дни“, другите ще ви възприемат като момче, което няма опит в реалния живот. Искате да знаете как да се обличате стилно, погледнете възрастните хора. Следвайте тенденцията на стареене и спечелете уважението, което заслужавате от възрастните хора. Това означава да подредите гардероба си и да се отървете от повечето ежедневни дрехи: тениски, панталони, дънкови шорти, суичъри, спортни панталони, бейзболни шапки.

Запазете няколко неща за градинарство и упражнения, дарете останалото за благотворителност (дарете за църква или дом за сираци) и започнете да го замествате с модерни дрехи, които говорят за вашата зрялост.

Съвет номер 3. Игнорирайте модните тенденции

Последните модни тенденции се променят твърде бързо, за да възприемем от тях полезни идеи за гардероб. Повечето млади хора нямат бюджет да купуват нови панталони всеки месец или два, така че стойте далеч от панталони, които са представени само през настоящия моден сезон.

Изтърканите или избелели дънки са чудесен пример; няколко дизайнерски марки успяха да продадат имиджа си на обществеността за кратък период от време, а след това тенденцията се промени и остави много хора с много скъпи дънки, но твърде непредставими, за да ги носят на публични места. Придържайте се към класически гардероб и избягвайте неща, които не вървят добре с него, дори и да изглеждат добре.

Съвет номер 4. Погрижете се за дрехите си

Повечето млади хора нямат много пари, които да изхвърлят (не броим партита). Ако сте похарчили за няколко висококачествени облекла – костюм по поръчка, чифт скъпи обувки, поддържането им в добро състояние ще ви струва още сто повече.

Това означава да използвате добра закачалка за вашите дрехи, разпръсквачки за обувки и деликатно пране с пералня. Някои от вашите артикули могат да бъдат закупени от търговски обекти, ако имате късмета да намерите подходящия за вас размер. Това е чудесен начин да се обличате добре и евтино. Няколко ощипвания от шивач и бюджетен костюм от магазина могат да се превърнат в достойно парче от гардероба ви. Просто се погрижете за него и защитете инвестицията си с подходящи грижи и поддръжка.

Съвет номер 5. Имайте поне един добър костюм в гардероба си

Без значение каква работа имате, имате нужда от достоен костюм за специален повод. Ако работите в район, където трябва редовно да носите костюми, трябва да търсите различни цветове и стилове; Ако имате нужда само от един костюм за вашите редки специални събития, тогава трябва да предпочетете класическия еднореден костюм с две копчета в тъмно сиво или тъмно синьо.

Ако купувате мъжки класически костюм, не по поръчка, тогава отделете малко време, за да го регулирате от шивач. Някои големи магазини предлагат тази услуга, но най-вероятно ще трябва сами да намерите шивач.

Заслужава си усилията – костюмите в магазините са изработени по общи стандарти и не всички ще ви подхождат перфектно. Добрият шивач може да направи малки корекции, които преминават от посредствени до идеални за вас.

Съвет номер 6. Започнете с бели и сини ризи

Белите и светлосини памучни ризи са основен елемент на стилен гардероб. Тази идея се подкрепя от факта, че ризи в тези цветове представляват около 90% от всички ризи, продавани в света, и че всеки от тези цветове изглежда добре на повечето размери и типове тяло на мъжете.

Макар и толкова популярни, рокличките се предлагат и в широк спектър от стилове и размери навсякъде по света, включително продажби. Различни детайли могат да оживят една основа с бяла и синя цветова палитра и няма нищо лошо да внесете някои други цветове, както диктува вашият личен стил. Просто трябва да имате бели и сини ризи в основата.

Стига да имате поне една чиста бяла или синя риза, висяща в гардероба ви, имате какво да облечете.

Съвет номер 7. Вземете някои дънки, които ви подхождат добре, и знайте кога и къде да ги носите.

Стиловете на дънките се променят постоянно: разкъсани, избелени, очукани, кльощави, широки, с ниска талия, торбести и т.н. Придържайте се към простия стил на добре прилепнали тъмни дънкови дънки. Можете да ги носите с подходяща тениска в ежедневен стил или с риза с копчета и спортно палто в стил бизнес казул.

Съвет номер 8. Не се фокусирайте върху дънки

Добре скроените и класически оформени панталони ще ви накарат да изглеждате малко по-стилно на социални събития от дънките.

Панталоните са по-рядко срещани сред младите хора, така че ще се откроите. Вълнени или памучни чинос са по-добри от сините дънки.

Съвет номер 9. Разменете тениските си за поло и спортни ризи

Можете да носите тениски на фитнес или да работите из къщата. Но никога не трябва да носите тениска за социални събития или за работа, особено когато е твърде голяма и изработена от нискокачествена тъкан с логото на фирма.

Добрата поло риза в семпъл, тъмен цвят винаги е представена и винаги ласкава, ако стои добре. Можете също така да изберете лятна риза с къси ръкави за лятото, варираща от ленени ежедневни ризи до райета или карирани ризи. Ако все пак носите тениска, уверете се, че тя е нова, чиста, плътна в тъмен цвят и ви стои добре. Препоръчвам да прочетете какви видове мъжки тениски се продават.

Хареса ли ви статията? Намерихте ли полезен съвет за себе си? Научихте как да се обличате стилно? Ако е така, оставете коментар в полето за коментари по-долу и това ще помогне за укрепване на общността от стилно облечени мъже и господа!

Rate this post
Категории: Блог

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *